Skip to main content

75 jaar ervaring, drie generaties

In 1946 wordt de Nationale Patroonsdienst erkend als sociaal secretariaat voor werkgevers door de Minister van Sociale Zaken en de Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid.

Louis Müsing richt het op bij het ontstaan van de RSZ. De daaropvolgende decennia verruimt hij de dienstverlening in de diepte en de breedte. Hoofddoel? De sociale administratie behartigen voor zelfstandigen en kleine ondernemingen.

Begin jaren ’70 neemt zoon Jan Müsing de fakkel over van zijn vader. Sinds zijn overlijden in 2001 staan dochters Ellen en Ann Müsing aan het hoofd van de Nationale Patroonsdienst. Ellen als algemeen directeur en Ann als financieel verantwoordelijke. Twee sterke dames die bovendien een volledig vrouwelijk team aanvuren. Aan empathie, charmes en fijngevoeligheid dus absoluut geen gebrek bij de Nationale Patroonsdienst.

Verder onderscheiden we ons niet enkel in dimensie van grote(re) aanbieders, maar ook door de persoonlijke aanpak en hoge mate van flexibiliteit die onze dienstverlening kenmerkt. Tot slot genieten onze medewerksters een constante vorming waardoor ze perfect op de hoogte blijven van de sociaal-juridische actualiteit.

PERSOONLIJKE SERVICE

Elke medewerker kent elk dossier en helpt u direct verder.

750

Aangesloten bedrijven

2360

Loondossiers per maand

10

Opgeleide medewerkers

Enkele tevreden klanten

Voor mij vormt de Nationale Patroonsdienst ten allen tijde een bereikbaar aanspreekpunt wanneer ik een vraag heb. Ze luisteren met veel begrip en bieden je daarna altijd de beste oplossing. Voor mij een enorme besparing van tijd, energie en zorgen.

Carl Van GansenZaakvoerder Meubel-Project

De Nationale Patroonsdienst biedt me dienstverlening op maat van mijn onderneming. Daardoor heb ik geen seconde stress over personeelszaken. En hun nieuwsbrief houdt me perfect op de hoogte van de actuele sociale zekerheid.

Marc DelannoyeAdvocatenkantoor Delannoye

De concrete tips die je hier krijgt aangereikt, zijn voor mij erg bruikbaar. Bovendien beantwoorden ze elke vraag heel snel, helemaal toegespitst op je eigen onderneming. Ellen & Ann, twee zussen met kerosine in de motor!

Marleen SchelfhoutZaakvoerder Foto Schelfhout

Aardig, behulpzaam, flexibel, zeer professioneel en nooit lang wachten op de nodige feedback.

Kristoff CoolenManaging Partner, Dickytall & Sons

Supervriendelijke behandeling door dossierbeheerders die elk detail beheersen. Dankzij hun pro-actieve manier van werken staan we nooit voor verrassingen en kunnen we ons volledig concentreren op ons eigen vakgebied…

Sandy FransZaakvoerder Boekhoudkantoor Andries-Saman

Ons topteam

Persoonlijke service en al 75 jaar ervaring!