image

UPDATE CORONAVIRUS! Voorschot op RVA-uitkering en kwijtschelding gas- water- en elektriciteitsfactuur!

Werknemers die door de corona-crisis in tijdelijke werkloosheid terechtkomen, krijgen alvast een voorschot van 1.450 euro op hun uitkering. Dat heeft Federaal Minister van Werk, Economie en Consumenten Nathalie Muylle gisteren beslist.

Momenteel zijn er al meer dan 400.000 werknemers voor wie tijdelijke werkloosheid is aangevraagd en dat aantal zal nog toenemen. Door iedereen onmiddellijk dit forfait toe te kennen wil men de koopkracht van de mensen zoveel mogelijk vrijwaren. Het neemt ook de druk even weg bij de RVA-kantoren die momenteel de overvloed aan nieuwe inschrijvingen niet aankunnen.

Eerder besliste minister Muylle al om de uitkeringen voor tijdelijke werkloosheid op te trekken van 65 procent naar 70 procent van het geplafonneerde loon en het onderscheid tussen economische werklosheid en werkloosheid overmacht in elkaar te laten overgaan zodat de dossiers voor de bedrijven een vlugge afhandeling kunnen hebben.

De RVA liet inmiddels ook weten dat werknemers die tijdelijk werkloos worden gesteld uitzonderlijk worden vrijgesteld in het bezit te zijn van een controleformulier C3.2A gedurende de maanden maart, april en mei 2020.

De Vlaamse regering kondigde ook aan dat de water-, gas- en elektriciteitsfactuur voor wie tijdelijk werkloos is voor één maand zal kwijtgescholden worden.

De VDAB zal tenslotte een platform ontwikkelen zodat mensen die in tijdelijke werkloosheid zitten tóch kunnen bijverdienen.


Voor verdere updates gelieve onze website in het oog te houden.

De directie en medewerkers van NATPAT.Bron: horecaismijnpassie.be